Bouwkundig tekenbureau met jarenlange praktijkervaring

HuisTotaal is in 2003 opgericht door Casper Mellink. Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als projectleider bij diverse grote bouwbedrijven besloot hij zijn eigen bouwkundig ontwerp- en adviesbureau te beginnen.

“Als projectleider heb ik veel ervaring opgedaan bij het begeleiden van grote bouwen. In de praktijk zie je heel duidelijk wat goed gaat en wat niet. Alles valt of staat met een goede bouwtekening, een goed bestek en een goed verhaal. Op die manier krijg je zo min mogelijk misverstanden tijdens de bouw. Door mijn jarenlange ervaring in de bouw maak ik bouwtekeningen en ontwerpen die in de praktijk ook echt uitvoerbaar zijn.”

Complete bouwaanvraag verzorgen

Bij het maken van een ontwerp of bouwtekening gaat HuisTotaal uit van de wensen en ideeën van de klant. “Mensen komen bij ons met een eigen idee of een lijst met wensen. Wij ontwerpen huizen in alle stijlen: van modern, landelijk, jaren ’30 tot Engelse stijl. Naast de wensen van de klant ten aanzien van vormgeving, indeling, kleur en materiaalgebruik houden wij ook rekening met de technische eisen. Denk aan voorwaarden in het bestemmingsplan, het bouwbesluit of de welstandscriteria. Daarnaast kunnen wij ook de complete bouwaanvraag verzorgen, de klant adviseren bij het zoeken naar de  juiste aannemer en de bouwbegeleiding verzorgen.”