Energie maatwerkadvies

Gaat u uw huis verkopen of verhuren? Dan heeft u een energielabel nodig. Alle woningen in Nederland hebben een voorlopig energielabel gekregen op basis van de gegevens die bekend zijn over uw woning. Een definitief label kunt u aanvragen via www.energielabelvoorwoningen.nl. Huis Totaal biedt u een energie maatwerkadvies en staat in de lijst met erkende deskundigen om uw energielabel te beoordelen.

Energie maatwerkadvies

Energielabel woning.

Maatwerkadvies: overzicht van energiebesparende maatregelen.
Naast het beoordelen van uw energielabel, kan Huis Totaal ook een uitgebreid energie maatwerk advies opstellen. Hierin staat een overzicht van energiebesparende maatregelen, die u kunt treffen om uw woning te verbeteren. Voor een lagere energierekening, meer comfort in huis en een beter energielabel. Een energie maatwerkadvies geeft u meer informatie dan een energielabel.

Verschil tussen een energielabel en maatwerkadvies.
Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is ten opzichte van een vergelijkbare woning. Een energie maatwerkadvies omvat maatregelen, die u kunt uitvoeren om uw woning te verbeteren. De geadviseerde energiebesparingsmaatregelen in het energie maatwerkadvies zijn uitgebreider en nauwkeuriger dan bij het energielabel. Huis Totaal is een gecertificeerd maatwerkadviesbureau.

Werkwijze opstellen energie maatwerkadvies.
Voor het opstellen van een energie maatwerkadvies komen wij bij u thuis langs. De hele woning wordt ingemeten en op zo’n 150 punten doorgelicht. Alle materialen, oppervlaktes en warmteweerstanden worden opgenomen. Alle gegevens worden ingevoerd in een computerprogramma. Op basis van uw gezinssamenstelling en de verbruikshistorie, wordt duidelijk hoeveel energie uw woning op dit moment verliest. Wij adviseren u vervolgens hoe u energie kunt besparen. In het advies lichten we toe wat het effect van maatregelen is op uw energielabel. Maar ook hoeveel u daarvoor moet investeren en binnen welke termijn u de investering kunt terugverdienen.

Gemeentelijke subsidie energie maatwerkadvies.
De gemeente Oost Gelre heeft een subsidie regeling voor het verduurzamen van uw woning. Zonnepanelen vallen ook onder de regeling. Tot 1 januari 2018 heeft de gemeente Oost Gelre € 300.000,- beschikbaar gesteld voor deze regeling.

Voordelen energie maatwerkadvies.

  • Wij maken de kosten en opbrengsten van uw energiebesparingsmaatregelen overzichtelijk voor u, of de potentiële koper.
  • Wij brengen een bezoek aan uw woning en u krijgt van ons een deskundig en duurzaam advies.
  • Het energie maatwerkadvies laat u of de potentiële koper zien, met hoe weinig energie uw woning op de lange termijn toekan.
  • Gemeentelijke subsidie voor energiebesparingsmaatregelen die tijdig worden aangebracht.