Energie-Index – EPA verhuurders

De Energie-Index geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Bent u professioneel verhuurder, vastgoedeigenaar of een woningbouwvereniging? Dan telt deze mee bij het vaststellen van de maximale verhuurprijs.

Verschil tussen energielabel en Energie-index
Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is ten opzichte van een vergelijkbare woning. Dit label wordt gebaseerd op 10 kenmerken van de woning. De Energie-index is gebaseerd op zo’n 150 kenmerken en geeft daarmee veel meer specifieke informatie over hoe energiezuinig een woning is. Daarnaast laat deze ook zien welke besparingen er mogelijk zijn. Huis Totaal is een gecertificeerd adviesbureau.

Werkwijze opstellen Energie-Index
Voor het opstellen van een Energie-index inspecteren wij de te verhuren of te verkopen woning. De hele woning wordt ingemeten en op zo’n 150 punten doorgelicht. Alle materialen, oppervlaktes en warmteweerstanden worden opgenomen en ingevoerd in een computerprogramma. Op deze manier wordt duidelijk hoeveel energie de woning verliest. Wij adviseren u hoe u energie kunt besparen en wat voor effect een maatregel heeft op het energielabel, hoeveel u daarvoor moet investeren en binnen welke termijn u de investering kunt terugverdienen. Bij verhuur hoeft u alleen de Energie-index aan het WWS toe te voegen. Bij verkoop moet u ook het definitieve energielabel overleggen. In beide gevallen kunt u bij Huis Totaal terecht.

Voordelen op een rij:

  • Wij brengen een bezoek aan de te verhuren/te verkopen woning en u krijgt van ons een deskundig en duurzaam advies.
  • De Energie-index laat u of de potentiele verhuurde/koper zien hoe energiezuinig de woning is.
  • De Energie-index is een handig hulpmiddel bij het vastellen van de maximale huurprijs.